TAO Boxclub

TAO Boxclub is een actieve avond waarbij je op ontspannen en speelse wijze wordt meegenomen in expressieve en verstillende bewegingsvormen uit de wondere wereld van de TAO.

Meer weten?
• mail Martijn info@boxclub.nl
• of bel Martijn 06-26082709

tot nader orde zijn de lessen wekelijks en online

GRATIS PROEFLES! graag opgeven

• elke woensdag
• schoolvakanties uitgesloten
• van 20:00 – 21:15 uur
• eigen bijdrage naar daadkracht, tevredenheid en zin met €4,- als richtprijs. Ga daarvoor dan naar https://tikkie.me/pay/87185e5kvni9p9og1ghd
• via zoom, adres op aanvraag

STILTE ÍN DE STORM

Met TAO Boxclub vind je rust in inspanning en kracht in ontspanning. Je ontdekt hoe je voorbereid kunt zijn op onverwachte gebeurtenissen, hoe je met zachte ogen naar de werkelijkheid kunt kijken. Je leert hoe je het gevecht met jezelf èn met anderen kunt stoppen. Je oefent in kijken zonder oordelen, ingrijpen zonder inspanning en ruimte innemen zonder geduw en getrek.

In de speelse ruimte van je eigen woonkamer neemt Martijn Engelbregt je mee in actuele maar oeroude taoïstische oefenvormen. Ervaar rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag. Ontdek de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals interne kungfu, open-handen-boksen, de innerlijke glimlach, i-kracht en staan-als-een-boom.

Taoïsme

Het Taoïsme is een niet religieuze, vrije denk- en leefschool met Chinese wortels van ten minste 10.000 jaar oud. Alles wat het Taoïsme van iemand vraagt, is dat hij of zij zich ontspant en zich natuurlijk gedraagt. Een Taoïst bezit een grenzeloze liefde voor het universum en alles wat daarin leeft, iedere vorm van verspilling en vernietiging moet voorkomen worden.
Taoïsme biedt een eenvoudig en tegelijk aangenaam antwoord op alle grote vragen van het leven. In de Tao staan vitaliteit, weldenkendheid, liefde en stilte centraal.

TAO: de bron én de bestemming van alles
Tao is het oerprincipe, de basis van alles. Het is het hoe èn waarom, het onzichtbare zichtbare, aarde en hemel, het goede èn het kwade, de oerkracht, de spontane weg der dingen, yin en yang, de schepping, het samen, water, de rivier, het oneindige, de stilte en al het leven, het niets en het alles.
Een van de handzame betekenissen van het woord Tao is de weg, het pad. Maar het is niet een weg die je moet volgen. Je kunt de Tao helemaal niet volgen, je hoeft het pad niet af te leggen, want de Tao is er en jij bent er ook al. Het is niet een weg van onbekwaam naar bekwaam, of van slecht naar beter, maar een manier van zijn.

Martijn Engelbregt

Ik ben geboren in 1972, trotse vader van twee zoons (14 en 16), gelukkig gescheiden en voel me gezegend met een fijne lat relatie. Ik ben werkzaam als kunstenaar in mijn eigen ontregelende verbindingsorganisatie Circus Engelbregt. Al vroeg in mijn jeugd was ik bezig met de vraag hoe ik aanwezig kan zijn in mijn lijf, op deze aarde. Ik heb ontdekt dat de antwoorden hiervoor te vinden zijn in mijn eigen lijf, door te voelen in mijn hart, hoofd en ballen.

In mijn werk mondde dat uit in projecten over de vaak gemankeerde wijze waarin ‘we’ met gezondheid bezig zijn. Ik ging mijn eigen medicijnen maken en vond de MedicijnFabriek uit. Martijn werkte in zijn projecten met universiteiten en ziekenhuizen samen, onder meer Medisch Centrum Leeuwarden, TU Delft, Universiteit Groningen, Wageningen Universiteit en Medisch Centrum Haaglanden. In deze jaren deed Martijn fysieke en mentale ervaring en kennis op met Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen en Iyengar Yoga bij Rembert Petrus.

De eerste kennismaking met de wondere wereld van TAO kreeg Engelbregt in 2006 middels een bijzondere ontmoeting met Taikiken meesters Ron Nansink en Nadja Kotrchova, waar Engelbregt uitvoerig trainde. In 2007 intensiveerde Martijn zijn fysieke pad met uitgebreid stemexpressiewerk bij Marius Engelbrecht en een intensief lichaamswerkpad bij de Levensschool op Venwoude. Van zijn zus, Marieke Krista leerde hij de beginselen van de Tai Chi, via broer Hessel ontdekte hij de Kundalini Yoga.

In 2014 startte Martijn de TAO Boxclub, eerst als Out of the Boxclub, later als TAO Bergen. Sinds 2015 volgt Martijn de 7 jarige Tao Training bij Reinoud Eleveld.