TAO Boxclub

TAO Boxclub is een actieve avond waarbij je op ontspannen en speelse wijze wordt meegenomen in expressieve en verstillende bewegingsvormen uit de wondere wereld van de TAO.

Meer weten?
• mail Martijn info@boxclub.nl
• of bel Martijn 06-26082709

GRATIS PROEFLES! graag opgeven

• elke woensdag in de oneven weken
• schoolvakanties uitgesloten
• van 20:00 – 22:00 uur
• 5 avonden voor 35,-
• voormalige Brandweerkazerne,
• Karel de Grotelaan 21 Bergen
• ingang via zijkant naast bibliotheek

STILTE ÍN DE STORM

Met TAO Boxclub vind je rust in inspanning en kracht in ontspanning. Je ontdekt hoe je voorbereid kunt zijn op onverwachte gebeurtenissen, hoe je met zachte ogen naar de werkelijkheid kunt kijken. Je leert hoe je het gevecht met jezelf èn met anderen kunt stoppen. Je oefent in kijken zonder oordelen, ingrijpen zonder inspanning en ruimte innemen zonder geduw en getrek.

In de speelse ruimte van de Kunstkazerne neemt Martijn Engelbregt je mee in actuele maar oeroude taoïstische oefenvormen. Ervaar rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag. Ontdek de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals interne kungfu, open-handen-boksen, de innerlijke glimlach, i-kracht en staan-als-een-boom.

Taoïsme

Het Taoïsme is een niet religieuze, vrije denk- en leefschool met Chinese wortels van ten minste 10.000 jaar oud. Alles wat het Taoïsme van iemand vraagt, is dat hij of zij zich ontspant en zich natuurlijk gedraagt. Een Taoïst bezit een grenzeloze liefde voor het universum en alles wat daarin leeft, iedere vorm van verspilling en vernietiging moet voorkomen worden.
Taoïsme biedt een eenvoudig en tegelijk aangenaam antwoord op alle grote vragen van het leven. In de Tao staan vitaliteit, weldenkendheid, liefde en stilte centraal.

TAO: de bron én de bestemming van alles
Tao is het oerprincipe, de basis van alles. Het is het hoe èn waarom, het onzichtbare zichtbare, aarde en hemel, het goede èn het kwade, de oerkracht, de spontane weg der dingen, yin en yang, de schepping, het samen, water, de rivier, het oneindige, de stilte en al het leven, het niets en het alles.
Een van de handzame betekenissen van het woord Tao is de weg, het pad. Maar het is niet een weg die je moet volgen. Je kunt de Tao helemaal niet volgen, je hoeft het pad niet af te leggen, want de Tao is er en jij bent er ook al. Het is niet een weg van onbekwaam naar bekwaam, of van slecht naar beter, maar een manier van zijn.

Martijn Engelbregt

Martijn werd geboren in 1972 in Den Haag. Het eerste woord dat uit zijn mond kwam was “raar”. Hij studeerde cum laude af aan de kunstacademie. Via een keur aan grensverleggende kunstprojecten voor bijvoorbeeld de Tweede Kamer en exposities tot in Tokio aan toe verzeilde Martijn in 2002 op een intensivering van zijn innerlijk pad. Waar eerder de taal, systemen en het hokjesdenken leidend waren ontstond een verlangen om de interne communicatie tussen hart en hoofd te onderzoeken.

In zijn werk mondde dat uit in projecten over de vaak gemankeerde wijze waarin ‘we’ met gezondheid bezig zijn. Martijn ging zijn eigen medicijnen maken en vond de MedicijnFabriek uit. Martijn werkte in zijn projecten met universiteiten en ziekenhuizen samen, onder meer Medisch Centrum Leeuwarden, TU Delft, Universiteit Groningen, Wageningen Universiteit en Medisch Centrum Haaglanden.

In deze jaren deed Martijn fysieke en mentale ervaring en kennis op met Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen en Iyengar Yoga bij Rembert Petrus.

De eerste kennismaking met de wondere wereld van TAO kreeg Engelbregt in 2006 middels een bijzondere ontmoeting met Taikiken meesters Ron Nansink en Nadja Kotrchova, waarna Engelbregt uitvoerig trainde. Veel van de oefeningen en de opzet van TAO Boxclub is gebasseerd op de lessen van Ron en Nadja. In 2007 intensiveerde Martijn zijn fysieke pad met uitgebreid stemexpressiewerk bij Marius Engelbrecht en een intensief lichaamswerkpad bij de Levensschool op Venwoude. Van zijn zus, Marieke Krista leerde hij de beginselen van de Tai Chi, via broer Hessel ontdekte hij de Kundalini Yoga.

In 2014 startte Martijn de TAO Boxclub, eerst als Out of the Boxclub, later als TAO Bergen. Sinds 2015 volgt Martijn de 7 jarige Tao Training bij Reinoud Eleveld, de tweede senior healing TAO instructeur in Nederland.